Підключення котла до димаря

Boiler connection to chimney

         Підключення котла до димаря.
Тема, яка турбує більшість людей, які зацікавлені у покупці нового котла для свого сімейного будинку чи цеху. Ми обіцяємо вам корисні поради, як купити котел та правильний димар для вашого будинку.

Правильне підключення котла до димаря

вимагає виконати кілька аспектів і не кожен будинок має однакову висоту і не має однакових розмірів, тому ми наведемо практичні приклади підключення будинків або цехів:

Бунгало

Малоповерхові сімейні будинки, які популярні через низькі експлуатаційні витрати, також повинні відповідати параметрам для правильної експлуатації – в цьому типі будинку димохід повинен досягати мін. висота 6 м, нижча димова труба може спричинити недостатню тягу, оскільки димова труба не встигає видалити кількість димових газів із котла. Важлива не тільки висота, а й діаметр димоходу, ми рекомендуємо мінімум 20 см та мінімальну тягу димоходу 23 Па. Якщо висота димоходу більша, діаметр димоходу може бути меншим, але не більше 20 см.

Attack-pripojenie-kotla-ku-kominu-bungalov

Відповідні котли для сімейних будинків типу бунгало знаходяться в діапазоні потужності 15-30 кВт на площі близько 80 м2. Для максимальної потужності котла та тривалого терміну служби ми рекомендуємо придбати додатковий накопичувальний бак (накопичувальний бак (посилання стаття)). ми рекомендуємо проконсультуватися зі спеціалістом з обслуговування

Двоповерховий будинок

Attack-pripojenie-kotla-ku-kominu-dvojpodlazny-domДвоповерхові сімейні будинки – При будівництві більш високих будинків димар повинен досягати не менше 10 м, тому що димар нижче цієї висоти не встигає видалити кількість димових газів, що виробляються котлом. З іншого боку, діаметр повинен бути меншим, ніж у будинку типу бунгало, мінімум 16 см і мінімальна тяга димоходу 23 Па. Якщо висота димаря більша, діаметр димоходу може бути меншим, але не більше ніж 16 см. Придатні котли для двоповерхових сімейних будинків мають потужність 15-30 кВт на площі близько 200 м2. ми рекомендуємо проконсультуватися зі спеціалістом з обслуговування

Дрібні об’єкти

Невеликі підприємства, малоквартирні будинки, школи – приміщення малого бізнесу зазвичай потребують опалення більшої площі, наприклад (офіси, склади і т.д.). Димаря на невеликій установці достатньо при висоті 7 метрів, нижчий димар може викликати недостатню тягу, тому що димар не встигає видалити кількість димових газів з котла. Мінімальний діаметр димоходу 30 см і тяга 23 Па.

Attack-pripojenie-kotla-ku-kominu-hala

Ми також думаємо про невеликі цехи на основі цього був розроблений котел з потужністю від 30 до 55 кВт. Завдяки великій завантажувальній камері та високому ККД згоряння до 91% він може легко обігріти приміщення площею близько 1000 м2. ми рекомендуємо проконсультуватися зі спеціалістом з обслуговування.

  Котлы, подходящие для частных домов и мужчин

ATTACK DP

20-45 kW

ATTACK DPX

15-45 kW

ATTACK DPX COMBI PELLET

25-45 kW

SLX COMBI PELLET

25-45 kW

ATTACK PELLET 30

Діапазон потужності 8 – 30 kW

Промислові будинки

Промислові будинки і більші підприємства – Простір промислової будівлі та більшої площі необхідно також треба обігрівати, димар у цих будинках повинен досягати висоти мін. 9 м, т.к. нижчий димар не встигає відводити кількість димових газів із котла. Діаметр повинен бути не менше 30 см та мінімальна тяга 23 Па.
Attack-pripojenie-kotla-ku-kominu-priemysel
Ми розробили котли ATTACK DPX 80 та 100 для промислових будівель потужністю 80 та 100 кВт. Завдяки великій завантажувальній камері з довжиною до 1 м і високої ефективності згоряння до 91%, він може легко обігріти приміщення площею близько 2400 м2. Для максимальної потужності котла та тривалого терміну служби ми рекомендуємо покупку накопичувального бака. (Накопичувальний бак (посилання стаття)).ми рекомендуємо проконсультуватися зі спеціалістом з обслуговування

ATTACK DPX

80-100 kW

Вирішення проблеми недостатнього видалення димових газів

Якщо з технічних причин ваш димар не може досягати висоти, що відповідає типу вашого сімейного будинку, ми розробили для цього випадку (додаткова витяжка відведення димових газів посилання), який забезпечить додаткове відведення диму з котла в димохід навіть за недостатнього параметра димоходу.

Дополнительный дымовой газ PV150

Для достаточной тяги дымохода

Найвищою формою довіри до функції підключення котла до системи опалення є експерт, тому ми рекомендуємо звернутися до спеціаліста з обслуговування. Розрахунок за нормами та регулярний догляд, що забезпечить тривалий термін служби обладнання.

Готуємо для вас чергову статтю у сфері опалення та вибору правильного котла і комплектуючих до нього. Не пропустіть ще одну статтю, передплатити інформаційний бюлетень.